Saját készítésű szappan egy étteremben? Naná!

Éttermet üzemeltetni oltári nagy meló. Sőt, már a nyitás előtt is ezerféle teendő van. Az ember nem is gondolná, mennyi papírmunkával jár. Na meg a fenntartás! Nagyon komoly szabályoknak és higiéniai elvárásoknak kell megfelelni ahhoz, hogy működhessen. De ez ugye nem véletlen, még így is lehet bőven hallani bezárásokról, és tele van az internet olyan videókkal is, amin bezárt és megbüntetett éttermek konyháit mutatják be. Rémes. Nyilván senki nem szeretne ételmérgezést kapni egy kellemesnek hitt vacsora után. Igazán akkor szembesültem én is azzal, hogy mennyi mindennek kell megfelelni, amikor a bátyám is éttermet nyitott. Szegény azt sem tudta hónapokig, hogy hányadikán van elseje, annyi dolga volt. Azóta, hogy üzemel az étterem, már azért nyugodtabb és a tempóból is visszavett, de azért nagyon oda kell figyelnie, hogy minden rendben legyen.

Mivel nekem is van egy kis vállalkozásom – szappanokat készítek -, így úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk segíteni egymást: neki nem kell különösebben foglalkoznia a rendelésekkel, nekem pedig lesz egy kis plusz munkám, ha tőlem rendeli a szappanokat.

A szappanokhoz az alapanyagokat én mindig ugyanarról a helyről szerzem be, ami nem más, mint a Humanity Áruháznak a webshopja. Bennük még soha nem csalódtam, mindig időben megérkezett tőlük minden csomagom, soha nem volt semmi problémám velük. Ráadásul akárhányszor hívtam őket – ha olyan terméket rendelek, amit nem ismerek, jobb biztosra menni -, akkor mindig felvették a telefont, és nagyon készségesen tájékoztattak és válaszoltak is minden kérdésemre. Ritka szerintem manapság, hogy az ember ilyen segítőkészséggel találja szembe magát.

De nem csak ezért szeretem a Humanityt, hanem az áraik miatt is. Ha jól használom az itt megvásárolt alapanyagokat – tehát nem lesz selejtes semmi, amit csinálok -, akkor borzasztóan megéri, de tényleg. Nagyon barátságos áraik vannak.

De, ami még ennél is jobb, az az, hogy igazából mindent, a legkisebb apróságig, be tudok szerezni tőlük, ami a szappankészítéshez szükséges. Legutóbb például, ezt rendeltem: humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm. Ha Te is meg szeretnél próbálkozni a szappan készítéssel, akkor tudd, hogy a nátrium-hidroxid kihagyhatatlan összetevője a dolognak.

Nagyon óvatosan kell vele bánni, mert komoly sérüléseket képes okozni, ha rákerül a bőrödre, vagy esetleg a szemedbe, éppen ezért, nagyon körültekintően kell használni, de erre a weboldalon is felhívják a figyelmet. Nem szabad, sőt, egyenesen tilos puszta kézzel hozzányúlni. Mindig viselni kell megfelelő kesztyűt, de még védő szemüveget is, hogy a felszabadult gázok ne tegyenek kárt bennünk. Mielőtt használnád, alaposan böngészd át a Humanity oldalát, vagy akár fel is hívhatod őket segítségért, ahogyan én is tettem.

Szóval ez a jó kis nátrium-hidroxid (humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm), apró kis gyöngy formában kapható, tehát nem folyadék, ez pedig azért jó, mert könnyen lehet vele dolgozni, abban az értelemben, hogy az arányokat egyszerűbb eltalálni. A 900 grammos kiszerelés, alig kerül többe ezer forintnál, és nekem például nagyon sokáig elég. Persze, amikor kellett volna a bátyám szappanaihoz, addigra pont elfogyott, de a kedvenc webshopom megmentet, hiszen a szállítás mindig 1-2 napon belül megtörténik, és hát most sem volt ez másképp.

humanityaruhaz.hu/termek/natrium-hidroxid_gyongy_900_gramm