Étteremlátogatásból munkakeresés lett

A családdal nemrég meglátogattuk a környék egyik legjobb pizzériáját. Elég nagy helyről van szó, mégis nehéz olyan időpontban menni, amikor hely is van. Az emberek nagyon szeretik és az itt dolgozók is meg vannak becsülve rendesen. El is beszélgettünk egy kiszolgáló fiatallal, aki nagyjából a fiam korosztálya volt és ő is csak jókat tudott mondani a munkáltatójáról. Először csak általánosságban beszélgettünk, majd rátértünk arra, hogy ő is diákmunkát teljesít, de már nagyon régen itt dolgozik és esze ágában sincs elmenni a közeljövőben, annyira elégedett az itteni helyzetével. Ugyanakkor kiemelte, hogy a hasonló munkakörök mindig tökéletesek diákmunkások számára. Korábbi tapasztalatai alapján egy megfelelő diákmunka fél siker, hiszen itt nem csak pénzt lehet keresni, de a jövőbeli karriert is remekül meg lehet alapozni. Örömmel láttam, hogy a fiam kíváncsiságát is felkeltette, így gyorsan keresésbe is kezdtünk.

TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka keresőszavakra hagyatkozva megkerestük az általunk ismert legjobb iskolaszövetkezet weboldalát. Meg is találtuk ezt a bizonyos TopiWork weboldalt és ugyan már korábban is hallottunk a cégről, arra nem számítottunk, hogy ennyire felhasználóbarát oldalon találjuk magunkat. Sokan azért sem szívesen vágnak bele a diákmunka keresésébe, mert nehéznek és körülményesnek tartják a sok lehetőség közötti böngészést, azonban ezt itt teljesen ki is küszöbölik ezt. Az oldal szép és igényes, és kifejezetten kényelmes felhasználói élményt nyújt. A főoldalon is találni érdekes ajánlatokat, így már itt el lehet kezdeni a keresgélést, ugyanakkor sok kategóriába rendezett állást is meg lehet keresni. A kategóriák nagyon hasznosak, ha valaki a már birtokában lévő képességekre szeretne építeni és úgy szeretne dolgozni, hogy tovább fejleszti magát.

Az oldal igazi erőssége persze a kereső. Ha az ember annyit ír be a keresőbe, hogy TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka, nem is gondolja, hogy egy ennyire kényelmes keresőmotort fog megtalálni, ami egy pillanat alatt a megfelelő állásokhoz repíti. A keresést több szempont alapján lehet szűkíteni, attól függően, hogy mik az igényeink, de akár több szűrővel együtt is lehet dolgozni, így a végére tényleg csak a legpontosabb eredmények maradnak. Ugyanakkor, ha valaki egy kicsit tanácstalanabb, akkor elegendő mindössze mondjuk a keresést egy szempont szerint futtatni. Lehet szűrni terület szerint, ami a munkába járási szempont miatt talán a legfontosabb munkavégzési körülmény. Van lehetőség a munkakör vagy képzettség szerint is keresgélni. Erre a korábban megszerzett tudás, tapasztalat miatt van nagy szükség, de arra is lehetőséget nyújt, hogy a további karrier építését is elkezdje a diák már ebben a fázisban. A harmadik opció a munka kategóriája, ez sem elhanyagolható, főleg, ha gyakran tervez dolgozni a munkavállaló.

A cégek az állások oldalán részletes tájékoztatást adnak a munka jellegéről. Az oldal által megadott információs kategóriákból kiderülhet, hogy milyen munkáról is lenne szó, hogy néz ki egy diák egy napja a vállalatnál. Az elvárásokra is fel lehet készülni, hiszen ezek határozzák meg a megfelelő munkavállalót. Ehhez tartozik kiegészítésként az a rész, ahol azokat a képességeket és tudást sorolják fel, amik előnyt jelenthetnek a jelentkezés során. Ugyan ezek nincsenek kőbe vésve, mégis jó tudni róluk. Természetesen a cég kompenzációs listája is megtalálható ezeken az oldalakon. Mivel a diákok sem szeretnek ingyen dolgozni, a fizetés kiemelt szerepet kap, de egy ilyen remek oldalon olyan cégekkel is kapcsolatot lehet teremteni, amik a fizetés mellett további remek előnyszerzési lehetőségeket kínálnak, akár további karrierépítési lehetőségeket. Ugyanakkor az oldalon megtalálható egy információs kártya is, amin a legfontosabb adatokat találjuk az állással és a céggel kapcsolatban. Egy igazi teli találat ez az oldal, a munkát kereső diákok számára tökéletes.