Cégalapítási tanácsok egy étteremvezető ismerősömtől

Az utóbbi időben elkezdtem egyre jobban érdeklődni a magánvállalkozások iránt. Én magam egész életemben alkalmazottként dolgoztam, így számomra szinte teljesen ismeretlen világot jelentett ez a fajta munka. Mivel fontolgatom, hogy a közeljövőben saját céget alapítok, felkerestem egy étteremvezető ismerősömet, hogy tanácsot kérjek tőle ez ügyben.

Ez az ismerősöm nyolc évvel ezelőtt nyitotta meg a saját pizzériáját, így bőséges tájékoztatással tudott szolgálni a tapasztalatairól. Sokat mesélt az adózási rendszer összetettségéről, a felmerülő váratlan kiadásokról, könyvelési hibákról, árubeszerzési nehézségekről és rejtett költségekről, engem azonban első sorban a kezdeti lépések érdekeltek.

Mint megtudtam, ő banki hitelből fogott bele a vállalkozásba, és eleinte nehezére esett a pénzügyek kézben tartása, főleg addig, amíg nem lendült fel igazán az üzlet. Kérdeztem őt a jogi procedúráról is, amivel a cégalapítás jár. Elmesélte, hogy ő nem akarta az étterem épületét megtenni a vállalkozás székhelyének, ugyanis félt attól, hogy egy esetleges probléma esetén a hatóságok a vendégei szeme láttára fognak intézkedni. Ő éppen ezért úgy oldotta meg a problémát, hogy székhelyszolgáltatást vett igénybe. Elhatároztam, hogy én is így fogok tenni.

https://szekhelyszolgaltatas24.hu/

Némi kutakodás után rátaláltam a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalra, amely egy több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkező székhelyszolgáltató. Ennek a cégnek a weboldala igazán informatív és átlátható, a szolgáltatásaik pedig minden vállalkozónak segítségére lehetnek – főleg azoknak, akik friss cégtulajdonosok.

A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ egyik legnagyobb előnye, hogy az ügyfeleiknek lehetőségük van az online ügyintézés igénybevételére, nincs szükség személyes időpontok egyeztetésére. Továbbá ha valakinek sürgősen van szüksége székhelyre a vállalkozásához, akkor a legjobb helyen jár, ugyanis már egy órán belül kézhez kaphatja a hozzájáruló nyilatkozatot e-mail útján. Ez nem jelenti azt, hogy rögtön fizetni is kell, azzal ráér várni a szerződéskötésig, ami igen kedvezővé teszi ezt az ajánlatot. Sőt, ami még ennél is lenyűgözőbb, az az, hogy az első hónapot ajándékba kapják az ügyfelek a székhelyszolgáltatótól, ami szintén nagy segítség az újonnan induló vállalkozások számára.

Az egyik legfőbb szempont, ami miatt megéri a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ szolgáltatásait választani, az a több mint tízéves tapasztalatuk a szakmában. Ez ugyanis azt is jelenti, hogy ilyen sok évnyi gyakorlattal rendelkeznek a hatóságok kezelésének tekintetében is. Amennyiben bármiféle probléma felmerülne, a cég fogja fogadni a hatóságokat, nem nekünk kell.

Ha a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ -t választjuk, ügyvédekkel kapcsolatos kérdésekben sem kell aggódnunk. Amennyiben saját ügyvéddel rendelkezünk, nem kell megválnunk tőle, ugyanúgy folytathatjuk vele a közös munkát, a székhelyszolgáltató ezt ránk bízza. Ha azonban nincs sajátunk, ez a cég segítségünkre lehet egy ügyvéd alkalmazásában is.

A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ kínálatában kétféle székhelyszolgáltatási csomag áll rendelkezésünkre. Az egyik lehetőség az, hogy budapesti székhelyet választunk cégünknek. Ebben az esetben eldönthetjük, hogy Budán vagy Pesten helyezkedjen el. A budapesti székhely előnye, hogy központi helyen van, tehát könnyen megfizethető, azonban hátrányt jelent, hogy ebben a városban iparűzési adót kell fizetnünk.

Ha a másik csomagot választjuk, akkor a vállalkozásunk székhelye Újlengyelben lesz. A https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ leírása alapján ez egy Pest megyei község, amelynek az a különlegessége, hogy az önkormányzata 0%-on tartja az iparűzési adót. Ha erre a településre lesz bejegyezve a cégünk, akkor nekünk sem kell iparűzési adót fizetnünk.

A budapesti és az újlengyeli csomag ugyanazokat a szolgáltatásokat tartalmazza, mindössze árbeli különbség van közöttük az iparűzési adóra való tekintettel. Bármelyiket is választjuk a kettő közül, biztosak lehetünk benne, hogy minden szükséges feltétel biztosítva lesz, ami a 7/2017. IM rendeletben elő van írva. Vállalkozásunk cégtábláját kihelyezik, valamint fogadják a leveleinket is. Ez a székhelyszolgáltatás azonban abban a tekintetben felülmúlja versenytársait, hogy a legtöbbjükkel ellentétben nemcsak e-mailben beszkennelve továbbítják a leveleinket és nemcsak kérésre küldenek el bizonyos leveleket postán. A befizetett székhelydíj magában foglalja a postai költségét annak, hogy minden hónap elején eljuttatják hozzánk a beérkezett leveleket.

Bár már rengeteg pozitívum elhangzott a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ -val kapcsolatban, fontos megemlíteni ezeken felül azt is, hogy ez egy pénzügyileg stabil, megbízható cég. Olyannyira megbízható, hogy a Bisnode (Európa legjelentősebb cégminősítő vállalkozása) AA kategóriába sorolta a kiértékelés során, ami hatalmas elismerésnek számít.

Minden vállalkozónak csak javasolni tudom, hogy vegye igénybe a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ által nyújtott székhelyszolgáltatást. A választható csomagok közül mindkettő igen kedvező ajánlatnak számít, amelynek köszönhetően hatalmas teher kerül le a magánvállalkozók válláról.