Műanyag elviteles dobozt a hunniakristaly.hu-ról is lehet rendelni

Legjobb a megrendelt ételt helyben elfogyasztani, emellé nem fér kétség, hiszen akkor a legfinomabb, mert friss, mert akkor kerül elénk valóban olyan formában, ahogyan azt egyszer megálmodta a szakács, és mert akkor a hely atmoszférájában tudjuk elfogyasztani. De természetes, hogy olykor nincs lehetőségünk a helyben fogyasztásra és magunkkal szeretnénk vinni, vagy eleve haza rendeljük az adott terméket. Bevallom, megrögzött pizza rendelő vagyok. Van egy olasz étterem a városban, amit nem tudok megunni, mert mindig friss és pont annyi feltét van a pizzán, amennyi jól esik. Voltak azok az idők, amikor még a pizzához is egy kerek, műanyag elviteles doboz járt, nem tudom volt-e szerencsétek ilyenhez. Természetesen a fenntarthatóság jegyében semmi bajom nincs a papírral, de azért ez a kerek pizzatároló, ez aztán briliáns volt.

De már nem azokat az időket éljük szerencsére, ahol pusztán a fogyasztói élmény dominál. Sokkal inkább azokat, ahol a fenntarthatóság figyelembe vétele mellett a fogyasztót is megpróbálják figyelembe venni. Nem egyszerű, ez való igaz, de azt hiszem, hogy szépen haladunk. A hunniakristaly.hu-n például már egy teljes oldalnyi lebomló, környezetbarát csomagolás található, amelyek után nem kell, hogy fájjon a fejünk, hogy vajon jót teszünk-e a bolygóval, ha ebben visszük el a kaját.

Természetesen van még a klasszikus műanyag elviteles doboz is, de ez már teljesen kiveszőben létezik csupán. A megfelelő anyaghasználat viszont már nem csupán trend, de egyre inkább előírás is. Éppen ezért az, hogy a hunniakristaly.hu-n ennyire nagy a választék a lebomló termékekből, igazán élen járó webáruházzá teszi őket. Hiszen a környezetbarát csomagoló termékek közül több is megtalálható náluk. Értékesítenek különféle méretű komposztálható főételes dobozokat, amelyből létezik 1 részes és 3 részes és létezik belőle 21×21 cm-es alapú és 23×23-as alapú. A rendelési egység 100 és 50 darab között mozog. De kínálnak még komposztálható, lebomló megoldást gyrosos és hamburgeres dobozból is, ahogyan papír pohár és papír tálca is van a felhozatalban. Itt tényleg minden lebomló és komposztálható, persze ez nem azt jelenti, hogy a szemetelés már nem probléma. Épp ellenkezőleg! Felelősséggel kell ezeket utókezelni, hogy a körforgásba illeszthetőek maradjanak.

A hunniakristaly.hu egyébként nem csak ezekkel a speciális csomagoló anyagokkal, vagy a hagyományos műanyag elviteles doboz csomagolásokkal foglalkozik, hanem sok mással is. Tulajdonképpen egy vendéglátóipari ellátóról beszélünk, aki professzionális termékeket kínál a profi felhasználói érának. Minden megtalálható a kínálatukban, ami egy konyha üzemeltetéséhez és a vendégek kiszolgálásához szükséges lehet. Így aztán elmondható, hogy foglalkoznak a kávézók, éttermek, koktél bárok, menzák és mindenféle vendéglátó egység felszerelésével. Vannak itt edények, kések, poharak, étkészletek, fagyigép és más egyéb komoly berendezések. Aki ebben a szektorban dolgozik, az minden bizonnyal megtalálja, amit keres a hunniakristaly.hu-n, hiszen annyira lefedi a választék ezt az egész szektort.

Hiszen ha pusztán a műanyag elviteles dobozra gondolok, már csak ebből milyen sokféle megoldást kínálnak. Azt pedig ők is elmondják az oldalukon, hogy bizony az egyszer használatos dolgoknak vége, hiszen EU-s szabályozás, hogy már tilos ilyeneket használni. Arra is megadják a definíciót, hogy mi számít ebbe a kategóriába tartozónak: azok a műanyag termékek, amelyek hagyományosnak tekinthető, hosszú láncú polimerek állnak, ezáltal a lebomlási idejük több száz év (bár én még úgy tanultam, hogy akár több ezer is lehet). Ezek tipikusan a polietilén és a polipropilén származékok, különös tekintettel ezek habosított verzióira. Helyettük lebomló műanyag elviteles dobozokat értékesítenek, amelyekről az előbb már szó volt. Ezeket olyan természetes anyagokból alkották, amelyek lebomlási ideje a megfelelő (biotikus) közegben lényegesen rövidebb. Ezek politejsavból vannak (PLA, CPLA), ahogy azt a hunniakristaly.hu-n is részletesen tárgyalják. Amellett, hogy a kínálata professzionális, a műanyag elviteles dobozok kérdését is igen magas szinten tárgyalják a weboldalukon. Ez igazán dicséretes!

Miután nem pusztán a műanyag elviteles doboz kerül elő megoldási javaslatként, de más egyéb ötleteket is bedobnak a weben, ezért szerintem érdemes lehet ezt átfutni annak, aki valóban megoldást keres a fenntartható és higiénikus ételszállítás kérdésére. Ajánlom a hunniakristaly.hu-t mindazoknak, akik erre választ szeretnének kapni és nem restek utána olvasni.

műanyag elviteles doboz