Pizzázás közben születnek a világmegváltó ötletek

Legutóbb pizzázni mentünk egy unokatestvéremmel, és sokat beszélgettünk. Éppen most vettek egy családi házat, mivel babát várnak a feleségével. Evés közben sokszor feljött a téma, hogy mivel nagy lesz a család, jó lenne napelemmel ellátnia a házuk energia fogyasztását. Mivel a felújításra félretett pénzből végül sok megmaradt, így ténylegesen bele szeretnének vágni a napelem projektbe. Balu mondta, hogy a felesége talált egy megbízható céget, akik vállalják a napelemek felszerelését is.

A családi ház is lehet energiatakarékos és környezetbarát

Mivel a zöld gondolkodás nagyon meghatározó a családjukban, így a napelem egyértelműen opció volt. A házuk szerencsére majdnem mindennek megfelel, mert két ferde tetője van és nagyjából 35-40 fokos a dőlésszögük, és sok nap éri. A napelemrendszer.info oldalán megkönnyebbülten látták Baluék, hogy majdnem mindennek megfelel a házuk, de azért a biztonság kedvéért telefonon kértek segítséget. A napelemrendszer.info szakemberei egyeztettek velük egy időpontot, hogy nekik mikor volna alkalmas, hogy felmérjék az ingatlan adottságait. Egyeztetés után ki is mentek, megnézték a ház árnyékoltságát, a tetőszerkezetet és azt is, hogy mekkora felületen éri a nap a tetőt. Minden adott volt, így sok jó ajánlat közül végül kiválasztották a nekik legjobb opciót.

Milyen típusú és árkategóriájú napelem rendszert válasszunk?

Egy Sharp márkájú panelekből állót, amelynek a teljesítménye 10 kWp, és 3 fázisú csatlakozással ellátva bőven fedezi a család energiafogyasztását. A monokristályos félcellás napelem modul UV védelemmel és saválló acél tartószerkezettel van felszerelve. Mivel ez egy japán technológia, így a minősége is garantált. Ez a befektetés tíz éven belül megtérül. Amint felszerelték a napelemes rendszert, onnantól kezdve el kezdi visszatermelni az árát, hiszen a a saját magunk által termelt áramért nem fizetünk. Az áramszolgáltatónak viszont minden kilowattért fizetünk, amit elhasználunk.

A napelemrendszer kiépítése nem jár sok nyűggel, de sok előnnyel igen

A napelemes rendszerek kiépítése már gyorsan megy az előzetes felmérések után, már nincs sok teendőnk hátra. A saválló acélszerkezettel biztonságosan felszerelt napelemek akár 2 hónapon belül a házunkon lehetnek. Így nagyon hamar átállhatunk egy még zöldebb életre Ez egy drága de hosszútávú befektetés, és 8-10 éven belül megtérül. A napelemrendszer telepítése pedig nem lesz macera a napelemrendszer.info csapatával, mert elvégzik helyettünk az ügyintézést és az engedélyeztetést. A napelemeket pedig ezután egy megbeszélt időpontban fel is szerelik nekünk. A mi feladatunk utána már csak annyi, hogy élvezzük a modern energiaellátó rendszerünket.

Mindenre lesz elég energiánk a napelemmel

A továbbiakban pedig a nap energiája mellett nem lesz szükségünk más energiára ahhoz, hogy áramot nyerjünk. Az esősebb napok mellett pedig még mindig jöhetnek annyira napfényesek, hogy a megtermelt de nem el nem használt napenergiát leadhatjuk az áramszolgáltatónak, hogyha a hálózatba visszatápláló napelem rendszerrel szereljük fel az otthonunkat.