Romantikus lánykérés a Balaton közepén

Igen, ő az a lány, akit feleségül vennék, ő az, akivel le szeretném élni az életem! A döntés részemről megszületett, most jön hát az izgalmas rész: megkérni a szerelmem kezét! Nagyon sokat ötleteltünk a barátaimmal azon, hogy milyen módon tegyem fel neki a Nagy kérdést. Eszembe jutott, hogy abban a pizzázóban kérjem meg a kezét, ahol először randiztunk, de biztos nagyon zavarban lennék, és össze-vissza beszélnék, ha ekkora közönség előtt kéne megtennem. Aztán arra is gondoltam, hogy egy kirándulás során, miután megmásztuk a hegyet és teljesen kifulladtunk, a csodálatos panorámában teszem fel a kérdést, de ez nem a legütősebb mód. Már az interneten kutattam lánykérés ötletek után, amikor szembe jött velem a számunkra tökéletes megoldás: lánykérés a Balaton közepén.

A BalatonPro csapata szervez vitorlás csapatépítőket, lánybúcsúkat és lehet vitorlást bérelni privát hajókázásra is, ahol pár órát, vagy akár 1 napot is el lehet tölteni kettesben. A lánykérés a megrendelő saját, előre egyeztetett forgatókönyve alapján zajlik, így a hajóskapitány sem zavarhat bele a romantikus pillanatba.

Fel is hívtam a BalatonPro csapatát, hogy elmondjam nekik lánykérés ötletemet: megérkezünk a szerelmemmel a kikötőbe, ő nem fogja tudni, hogy mit is csinálunk pontosan a Balaton partján. Bemegyünk a siófoki kikötőbe, majd elsétálunk a mólók mellett, ahol az egyik hajó fellépője rózsákkal lesz beszórva. Megállunk mellette, majd felinvitálom őt a hajóra. Ekkor történik az igazi meglepetés számára, elmondom neki, hogy romantikus hajókázásra indulunk. A hajóskapitánynak a legkevesebb vizet kéne zavarnia, zenét fogok lejátszani a bluetooth hangszórón, készítek egy válogatást a kedvenc zenéinkből. Aztán amikor a naplementében gyönyörködünk, felteszem neki a kérdést, ami minden lány nagy álma: hozzám jönne-e feleségül? Nagyon remélem, hogy igen lesz a válasz. Biztos vagyok a szerelmében, így nincsen kétségem az Igen felől.

A hajóskapitány bekészíti a száraz pezsgőt, és koccintunk egyet az eljegyzésünk örömére. A hajóút körülbelül 2 óra hosszat fog tartani, ezután a hajó visszatér a kikötőbe, és a program folytatódik a közeli étteremben, ahol már mint jegyespár fogunk megjelenni. Így elkerülhetem a nagy nyilvánosság előtti szereplést. A háromfogásos vacsora után sétálunk egyet a Petőfi sétányon, majd visszatérünk a vitorláshajóra, és az éjszakát romantikusan, kettesben fogjuk eltölteni a csillagokat kémlelve a hajó tatjáról. Ez volt a tervem, melyet a BalatonPro teljes mértékben támogatott, biztosítottak afelől, hogy minden a terv szerint fog menni, a kapitány már profi ezekben az intim szituációkban.

A lánykérés napján egy kicsit megijedtem, mert nagyon szeles és borús volt az idő, kicsit féltem, hogy meghiúsul a tervem. Folyamatos telefonos kapcsolatban voltam a szervező céggel, akik biztosítottak róla, hogy ha nem tudnánk kihajózni, akkor áttehetjük az alkalmat egy másik dátumra, vagy, ha mindenképp aznap szeretném a lánykérést, akkor az étterem és a közeli szálloda a rendelkezésünkre áll. Szerencsénkre az indulás időpontjára lecsendesedett a szél és kibújt a nap a felhők mögül.

Szerelmem erősen gyanakodott, hogy mi lesz a programunk, én igyekeztem elhessegetni a találgatásit, aztán amikor meglátta a vitorláshajót, már sejtette, hogy mire készülök. A szája fülig ért, nagyon boldog volt. Nem is húztam sokáig a kérdés feltételét, elővettem a nadrágzsebemből a jegygyűrűt, elmondtam neki, mennyi mindent kaptam tőle és hogy az egész életemet vele szeretném leélni. A válasza természetesen Igen volt 🙂

Az egész forgatókönyv a tervezettek alapján alakult, egy szavam sem lehet, minden tökéletesre sikeredett. A lánykérés ötletek közül sikerült a legütősebbet kiválasztanom, ez egy olyan nap lesz, amire mind a ketten örökké emlékezni fogunk!